Vrijwilligers

Hoe werkt het en waarvoor kun je je aanmelden?

Iedereen van 12 t/m 99 jaar kan zich aanmelden als vrijwilliger. Op de zondag voordat de huttenbouw begint wordt je ingedeeld als groepsleiding, hulpleiding of algemene leiding.
Om als vrijwilliger actief te zijn heb je een VOG (verklaring omtrent gedrag) nodig. Na je inschrijving informeren we je hoe wij deze gratis voor jou kunnen aanvragen.

Hieronder leggen wij uit wat de verschillen zijn:

Groepsleiding:
Zoefff Huttenbouw Wormerveer werkt met vaste groepsleiding per hut. Op de maandag maken de kinderen zelf groepjes van 8 a 12 kinderen en worden gekoppeld aan vrijwilligers uit de catagorie groepsleiding. Wees gerust! Je hoeft het niet alleen te doen, je staat niet alleen op de groep want je wordt ingedeeld met andere vrijwilligers die zich opgegeven hebben als groepsleiding of hulpleiding.

Hulpleiding:
Ben je net te oud om mee te doen aan Zoefff Huttenbouw Wormerveer en wil je niets missen? Speciaal voor jongeren tussen 12 en 15 jaar hebben wij de mogelijkheid je aan te melden als hulpleiding. Je wordt dan ingedeeld samen met oudere vrijwilligers die zich hebben ingeschreven als groepsleiding. Je helpt overal aan mee maar hebt altijd iemand in de buurt om om hulp te vragen

Algemene leiding:
Heb je geen technisch inzicht, heb je alleen twee linker handen of is er een heel andere reden om jezelf niet in te schrijven als groepsleiding? Schrijf je dan in als algemene leiding! Er is van zondag t/m vrijdag hulp nodig bij allerlei verschillende zaken. Denk bijvoorbeeld aan knutselen, fruit snijden, schminken, limonade uitserveren etc etc.

Nadat je jezelf hebt aangemeld krijg je een bevestiging per mail, dit is ook meteen de bevestiging dat je aanwezig bent als vrijwilliger bij het leukste huttenbouwdorp van Nederland! Een week voordat de huttenbouw begint krijg je de laatste informatie per mail. Welke vrijwilliger waar ingedeeld staat krijg je op het huttenbouw terrein te horen.

Wij zijn enorm blij met onze vrijwilligers en zetten ze graag in het zonnetje! Zo kun je op zondag na het opbouwen mee eten, hebben wij op woensdag avond een BBQ met borrel en na het opruimen op vrijdag sluiten wij de week af met een lunch in buurtcentrum de Lorzie!

Heb je nog vragen of wil je weten of er mogelijkheden zijn deel te nemen aan de kleine werkgroep (organisatie van de huttenbouw) of de nachtploeg welke op de donderdagnacht over de kinderen waakt kun je contact opnemen met Simone of Renée via vrijwilligers@huttenbouwers.nl.